Volg de verbouwing op de voet

Meerdere malen hebben wij u geïnformeerd over een verbouwing van de Prénatal in Utrecht. In eerste instantie ging dit niet door, inmiddels wil Prénatal nog dit jaar openen in een geheel verbouwde vestiging conform hun nieuwe huisstijl. Momenteel is Prénatal gevestigd op een tijdelijke vervangende locatie en zijn wij begonnen met de bouwwerkzaamheden. De huurder van de eerste verdieping heeft zich gevestigd in het deel van het pand dat blijft bestaan.

01-02-2016 – Na een intensieve afbouw van 4 weken heeft Prénatal donderdag 28 januari om 9.30 uur haar deuren geopend. Na een mooie speech van de directie van Prénatal heeft de store manager de winkel geopend met het doorprikken van een grote ballon met hierin de symbolische sleutel van de winkel. Prénatal wil met deze winkel binnen korte tijd tot de top 3 Prénatal winkels van Nederland te behoren. Aan het materiaal kan het in ieder geval niet liggen. Nadat Woon Winkel Fonds de winkel aan Prénatal heeft opgeleverd hebben zij de winkel zeer hoogwaardig afgewerkt. Van een strakke wandafwerking tot zeer grote pashokjes en van strakke stellingen tot een zeer verzorgde Moeder & Kind ruimte. Aan niets komt het de klant van Prénatal in deze nieuwe megastore tekort. Wij zijn dan ook zeer trots dat Woon Winkel Fonds in samenwerking met Prénatal dit eindresultaat heeft neer kunnen zetten. Wij wensen Prénatal zeer veel goede zaken toe in deze Megastore!

04-01-2016 – De verbouwing in Utrecht is ten einde gekomen. Voor de kerst heeft de aannemer het volledige pand aan ons opgeleverd. De week voor kerst is de Remmers coating in de kleur RAL 7040 op de vloer van de showroom en de expeditie ruimte aangebracht. De vloer heeft nu een egale kleur grijs waar Prénatal zeer content mee is. Vorige week hebben wij het pand aan Prénatal opgeleverd. Vandaag zijn zij begonnen met de afbouw van het pand. De bedoeling is dat eind januari de winkel aan de Australiëlaan geopend zal worden.

21-12-2015 – De verbouwing van het pand aan de Australiëlaan in Utrecht is bijna voltooid. Vorige week heeft er een vooroplevering plaats gevonden aan onze huurder Prénatal. Wij hebben Prénatal de gelegenheid gegeven om het pand te bezichtigen en eventuele op- en aanmerkingen te geven voordat wij het pand definitief aan Prénatal op zullen leveren. Prénatal was zeer lovend over het eindresultaat. De buitengevel was zelfs boven verwachting. De hoofdaannemer heeft zijn werkzaamheden aan de buitenzijde van het pand afgerond. De antraciet kleurige Eternit beplating is gemonteerd waardoor het geheel een robuuste uitstraling krijgt. De installateur heeft in het overstek van het dak zes spots gemonteerd waardoor het pand mooi verlicht wordt. In het ontwerp is de architect uitgegaan van 11 parkeerplaatsen op eigen terrein. In de praktijk bleek er ruimte te zijn voor 13 parkeerplaatsen. Het parkeren op eigen terrein was een grote wens van Prénatal aangezien er in de oude situatie weinig parkeergelegenheid was i.v.m. de tegenovergelegen school. De leerlingen parkeerde hun auto’s op de parkeerplaatsen voor de deur van Prénatal. Dit is niet meer mogelijk voor de parkeerplaatsen op eigen terrein, aangezien er gebruik gemaakt gaat worden van uitneembare paaltjes die door Prénatal in beheer genomen zullen worden. Volgende week zal de definitieve oplevering aan onze huurder Prénatal plaats vinden.

1-12-2015 – De licht grijze lijsten van de glazen vliesgevel zijn definitief gemonteerd. Helaas zijn er enkele ruiten tijdens het plaatsen gesneuveld. Deze zijn direct door aannemer in bestelling genomen en zullen volgende week opnieuw geplaatst worden. Binnen zijn de werkzaamheden voor de winkel op de verdieping afgerond. De aannemer heeft het pand netjes schoongeveegd en kan al zijn aandacht op de winkel op de begane grond geven. Het plafond van de winkel op de begane grond wordt volledig wit gespoten. Dit is een wens van de huurder vanuit de uitstraling van hun huisstijl. De nutsbedrijven hebben voor beide winkels de volledige installatie gereed gemaakt. Hierdoor kan in de loop van deze week de bouwaansluiting verwijderd worden, waardoor de stratenmaker verder kan met de bestrating voor het pand.

24-11-2015 –  De glazen vliesgevel heeft vorm gekregen. Vrijwel alle glasplaten zijn geplaatst en het is nu goed zichtbaar wat het resultaat is van het gebruik van het vele glas. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de vliesgevel. Alle betonnen vloeren zijn inmiddels gestort en monolithisch afgewerkt. Nadat alle werkzaamheden in het pand volledig zijn afgerond zal de vloer op de begane grond worden voorzien van een coating wat als eindresultaat een egale gladde vloer oplevert. De aannemer is volop bezig met het aanbrengen van alle binnenwanden welke voorzien worden van voldoende geluidsisolatie wat het comfort ten goede komt. Voor het pand worden op eigen terrein 11 brede parkeerplaatsen aangelegd. De stratenmaker heeft inmiddels het deel voor de winkel Sleep4Less afgerond. De 11 parkeerplaatsen zijn straks voor exclusief gebruik voor de winkels van Woon-Winkel Fonds.

19-11-2015 – Deze week is de aannemer van de aluminium vliesgevel gestart met zijn werkzaamheden. Vrijwel de volledige voorgevel zal uitgevoerd worden in isolatie glas HR++. Door het toepassen van het vele glas zal er veel daglicht het pand toetreden en is de winkel vanaf de straat goed van binnen zichtbaar. De wapeningsnetten en vloerverwarming van fase 2 zijn inmiddels gelegd en vrijdag zal de betonvloer van fase 2 gestort en monolithisch afgewerkt worden.

10-11-2015 – De staalbouwer is volledig klaar met zijn werkzaamheden aan de staalconstructie, gevelbeplating en dakbeplating. De aannemer heeft inmiddels de betonnen dekvloer van de 1e fase zowel op de begane grond als op de verdieping gestort. Deze vloer is direct monolithisch afgewerkt en behandeld met het speciale impregneermiddel. Om de vloer te beschermen tijdens de bouw heeft de aannemer de vloer afgedekt met vloerbedekking. Hierdoor minimaliseren we de kans op voortijdig beschadigingen van de strakke betonvloer.

Voor de dakbedekking is er gekozen voor kunststof dakbedekking in de vorm van PVC. Qua verwerking lijkt PVC dakbedekking bijzonder veel op bitumen dakbedekking, enkel kan PVC aangebracht worden zonder dat er een brander aan te pas komt. Ook de prijs komt overeen met bitumen dakbedekking. De standaard levensduur van PVC dakbedekking is 20 tot 30 jaar en kan nadat het afgedankt is weer 100% gerecycled worden. Tevens heeft het PVC dakbedekking een licht grijze kleur ten opzichten van bitumen dakbedekking die zwart is. Hierdoor zal het dak ook minder opwarmen wat weer positief is voor de opwarming van het pand in de zomer.

3-11-2015 – De bouw verloopt nog steeds voorspoedig. Door het aanhoudende goede weer en het goed afstemmen van de werkzaamheden van de hoofdaannemer met de onder aannemers loopt de verbouwing nog steeds volgens planning. De staalbouwer zal morgen zijn laatste werkzaamheden verrichten. Momenteel wordt de wapening van de begane grond vloer gemonteerd, zodat woensdag gestart kan worden met het storten van de begane grond en de verdiepingsvloer van fase 1. De betonvloer zal monolithisch afgewerkt worden om vervolgens met een speciaal impregneermiddel behandeld te worden. De vloer zal zo slijtvast, stofvrij, water afstotend en keihard worden. De vloer krijgt hierdoor een modern uiterlijk krijgen.

27-10-2015 – Door het aanhoudende goede weer kan de staalbouwer hard door werken. Inmiddels is hij gestart met de bouw van fase 2. Om de gehele vloer uit te voeren in beton was het nodig om aan de linkerzijde van het pand een compleet nieuwe vloer te realiseren. In het oude pand was dit een houten vloer. De installateur is gestart met de aanleg van de vloerverwarming op de verdieping. In het gehele pand is gekozen om vloerverwarming aan te leggen. De vloerverwarming zorgt voor behaaglijke warmte die gelijkmatig verspreid wordt.

Ten opzichte van de traditionele verwarming in een winkel is vloerverwarming geruisloos en onzichtbaar. De stralingswarmte vanuit de vloer zorgt voor een optimaal warmtecomfort. Vloerverwarming is ook een duurzame keuze. De vloerverwarming helpt de winkelier te besparen op hun energiefactuur. Vloerverwarming is immers extreem zuinig en past moeiteloos in een lage temperatuur regime. Wist u dat vloerverwarming bovendien sneller een warm gevoel geeft dan verwarming met een klassiek verwarmingssysteem? Een lagere temperatuur volstaat dus om hetzelfde warmtegevoel te bereiken.

20-10-2015 – De werkzaamheden van de staalbouwer vorderen gestaag. Door het goede weer loopt de staalbouwer zelfs voor op zijn planning. De bouw is opgesplitst in 2 fases. Het casco van fase 1 (de achterste helft van het pand) is eind deze week gereed. Uitvoering fase 2 (het voorste gedeelte van het pand) zal direct daarna van start gaan. De reden van het uitvoeren in 2 fases heeft te maken met dat het pand 47 meter diep is en dat de bouwkraan deze overspanning vanaf de straat niet kan overbruggen.

13-10-2015 – De eerste stramienen van de staalconstructie staan.

29-09-2015 – Er is bij deze verbouwing voor gekozen om de begane grond vloer en de achtergevel te laten bestaan. Het dak en de verdiepingsvloer zijn volledig gesloopt.

14-07-2015 – Start van de sloop.

Oude situatie

Artist Impression nieuwe situatie